WebdK

Se demo hjemmeside

hurtig hjemmeside

Hurtig hjemmeside
– og andre fokuspunkter for WebdK

Fokus og hvordan jeg tænker i forhold til CMS / hjemmesider:

HURTIGE hjemmesider

SEO optimerede hjemmesider

Simpel HTML5 kode.

Et minimum af funktioner

få plugin som muligt

Page builder er et “no go”

Keep it Simple & Fast – dine besøgende og Google vil elske dig for det.

Hurtig hjemmeside med unikt WordPress tema

Alle hjemmesider opsættes i WebdK’s eget WordPress tema, der konstant opdateres og forbedres.
Udviklingen af temaet har følgende sigte:

  1. Hastighed
  2. Mobile first / 100% responsive
  3. Enkelt og stilfuldt
  4. Simpelt
  5. Nyeste web standarder

Need for speed & Keep it simple – Hastighedsoptimering

En engelsk overskrift er måske lidt plat og så med en reference til et kendt computerspil, men den rammer meget præcist, hvad jeg mener er vigtigst for langt de fleste hjemmesider i dag.

Hastigheden på hvor hurtig din hjemmeside loader, er i dag en meget vigtig faktor for de besøgende. 
På en måde lidt sjovt, at vi med de hurtigere og hurtigere internetforbindelser vægter hastighed, som en vigtig faktor for vores vurdering af hjemmesiden. 
Det der er sket, er at vi som brugere har en forventning til hvordan alt digital skal virke, og det er kort sagt “nemt og problemløst”. 
Du kender det sikkert fra din computer og de mange programmer du bruger, eller fra din smartphone, smart TV og ja siderne på internettet – “det skal bare virker!”. Derfor behovet for en hurtig hjemmeside. Hastighedsoptimering er blevet “Big Business” og et vigtigt fokuspunkt for mange firmaer.

Google er af samme “mening” mht. den hurtige hjemmeside

Ja Google har præcis samme krav til din hjemmeside som brugerne, det skal gå hurtigt, for at vi “gider at beskæftige os med dig”. En hurtig hjemmeside er ikke kun for mennesker!
Googles need for speed er faktisk grundet i brugernes behov for det samme. Google er kun interesseret i at vise os de bedste sider i søgeresultatet (SERP), og derfor er hastighed (page load time) blevet en meget vigtig faktor for Google og dermed for SEO.

En hurtig hjemmeside kræver forberedelse
Tænk hastighed ind fra begyndelsen af projektet hvis du vil have en hurtig hjemmeside!

Keep it simple

Ja og her er der faktisk tale om 2 fokuspunkter.
Den første er at kildekoden (html) skal være så simpel som mulig. Det er med til at holde load tiden nede, og samtidig sikre at fremtidig ændringer og fejlretning bliver så smertefri som mulige. 
Har du på et tidspunkt prøvet at lave hjemmesider med Divi Builder eller lignende page builder til wordpress, og har set kildekoden den laver, ved du lidt om hvad problematikken er. Det er for mange næsten umuligt at gennemskue html strukturen, og det på trods af, at html er det mest simple kodesprog der findes! 

På en almindelig side med tekst og billeder, skal der ikke være et utal af html container inde i hinanden (<div><div>...</div></div>), men en simpel ren kode der “fremhæver” teksten frem for koderne. En hurtig hjemmeside er kodet i en enkle struktur, helt modsat hvad Divi Builder o.a. WordPress builder fylder vores kildekode med!

Et andet vigtig fokus er, at holde antallet af funktionaliteter ned på et minimum
Tanken om at den samme ny hjemmeside skal kunne alt, er efter min mening ofte en stor fejl. Selvfølgelig er der undtagelser, hvor meget funktionalitet er nødvendig, men langt hovedparten af hjemmesider i dag, ville være bedre tjent med at benytte eksterne udbyder til funktioner som, booking, billetsalg, intranet og lign. ressourcekrævende funktionaliteter.

Jeg har selv arbejdet på mange store hjemmesider, som hen over årene blev mere og mere indviklet, efterhånden som ny funktionalitet blev tilføjet. Ofte er tankegangen fra firmaet eller organisationen der ejer hjemmesiden, at det må være smartere og ikke mindst billigere, at samle det hele i et stort system. Det der desværre ofte sker, er at de bygger sig “en kolos på lerfødder”. Når de efter nogle få år eksempelvis ønsker et nyt design til hjemmesiden er processen så meget mere krævende og dermed voldsom dyrere.

Endnu større problem opstår når ønsket er at skifte CMS. Nu er det ikke bare en simpel hjemmeside med tekster og billeder, men samtidig et nyt intranet, booking system, billetsalg og meget meget mere der skal skiftes på en og samme tid.

Jeg kender flere firmaer og organisationer der meget gerne vil skifte fra Drupal til WordPress hjemmeside, men hvor kompleksiteten på den gamle Drupal hjemmeside er så omfattende, at det praktisk taget er en uoverskuelig omlægning. En omlægning som derfor udskydes i det uendelige, eller lige indtil det gamle CMS ikke længere opdateres!