Se demo hjemmeside

Billeder på din hjemmeside

Billeder på hjemmesiden er efter min mening meget vigtige … og JA jeg ved godt at jeg ikke har nogle her 🙂

Billedstørrelser og format

  • Banner billeder – Her vil jeg anbefale 1600px x 550px eller ca. deromkring.
    Format = WebP
  • Personer – Her vil jeg anbefale 750px – 550px
    (Vigtigt at billedet er 750px i bredden, da det er den optimale bredde på siden, hvor du kan læse mere indgående omkring personen. Se eksempel.)
    Format = WebP eller jpg
  • Event billedekommer snart!

Vær konsekvent

Jeg vil bestemt anbefale, at man er konsekvent med sine billedstørrelser der benyttes hjemmesiden. Det ser mere professionelt ud, hvis alle banner billederne har samme format, når du klikker rundt på hjemmesiden. Det medvirker, at designet står skarpt og ensartet på alle sider og ikke hopper og danser, hvergang du klikker hen på en ny side.

Formatet WebP

WebP billedformatet er forholdsvis nyt og har den store fordel, at det fylder meget mindre end de almindelige billedformater jpg, png etc.
Ulempen er, at nogle ældre browsere ikke kan vise dette format. Det gælder eksempelvis ældre smartphones og Windows systemer.
Læs mere her.

Fordelen ved at billedet fylder mindre er, at din hjemmeside loader hurtigere. Det er vigtigt for brugeroplevelsen og ikke mindst for din mulighed for at komme til tops i Googles søgeresultater (SERP).

Det eneste sted jeg stadig ikke vil anbefale at benytte WebP, er ved produktbilleder på webshoppen. Alle andre steder er jeg af den mening, at de få der ikke kan se dit billede, fordi de benytter gamle systemer, bare må undværer – SEO er så meget vigtigere!

Tilbage